Belgische crosser Anton Ferdinande op de flanken van de Kleeberg

Steeds meer veldrijders weten de Kleeberg Challenge te vinden, zo ook tijdens deze 7de editie. De jeugdploegen van Marlux en Beobank-Corendon staan weer aan de start met hun talenten. Zo zakt Andre Tummeleer af met jeugdrenners Pieter Pauwels, nieuwelingen Pim Ronhaar, Salvador Alvarado, Luke Verburg en Arne Baers en de junioren Arno Debeir, Mees Hendrikx, Maxim Dewulf en Anton Ferdinande. De laatste stellen we kort aan jullie voor.

foto Joeri de Coning

Anton Ferdinande komt zowel op de weg als in het veld goed uit de voeten. Waar veel renners vanaf de jeugd koersen zit Anton pas 3 jaar op de koersfiets. Uiteraard komt zijn liefde voor het fietsen niet zomaar uit de boom vallen. Zo deed hij tot zijn 14e jaar aan BMX. Op de vraag wat zijn favoriete parcours is komt voor ons een mooie antwoord: “ Een lastige omloop met de aankomst op een klim”. Laat dit nu de omschrijving van de Kleeberg Challenge zijn. Aanstaand weekend gaat Anton van start in Gullegem, dit is zijn eerst wegkoers van het seizoen. Op de Kleeberg hoopt hij zich te laten zien en mee de koers te kunnen maken. Dat hij op de weg zijn mannetje staat bewees hij vorig wegseizoen onder andere door het behalen van een provinciale titel. Een man om in de gaten te houden op 6 mei.

En wat zijn  Anton’s dromen voor de toekomst? Blijven meedraaien aan de top, plezier houden in het fietsen en wie weet wat er dan kan gebeuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.