Stichting KCC

Stichting KCC (2010), wat voluit staat voor Stichting Kleeberg Cycling Classic, is een groep wielerliefhebbers uit Zuid Limburg die jaarlijks wielerwedstrijden organiseren. In het bijzonder willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het jeugdwielrennen.  Jaarlijks organiseren wij de Kleeberg Challenge en de Kleeberg Cross.

De Kleeberg Challenge is een klimcriterium voor jeugdwielrenners vanaf categorie 4 en junioren in het Zuidlimburgse Mechelen. Het criterium gaat over een 2,65 kilometer lange ronde waarbij iedere ronde de 1 kilometer lange klim van de Kleeberg de scherprechter is. De Kleeberg Cross is een nationale cross vanaf de categorie nieuwelingen tot en met de Elite categorie. Natuurlijk zowel voor dames als voor heren. Het parcours is getekend rondom de voetbalvelden van de plaatselijke voetbaltrots RKMVC en vakantiepark Mechelerhof.

Onze ambities zijn op korte termijn de Kleeberg Cross uit te breiden naar een 2-daags UCI evenement waarbij ook jeugdveldrijders aan de start komen te staan en waarbij we de plaatselijke jeugd uitdagen om zelf te proeven van deze mooie sport met clinics en wedstrijdjes. Daarnaast staat het organiseren van het NK cross voor de jeugd op onze agenda

Leden KCC

Voorzitter: Robert Loozen ( Mechelen )
Secretaris: Pieter Mans (Mechelen)
Wedstrijdsecretaris: Guido Delnoije (Mechelen)
PR en Marketying :Walter Loozen ( Mechelen )
Penningmeester: Susan Kamps ( Mechelen )
Lid: Math Strik ( Mechelen )
Lid: Ward Ensing (Epen)
Lid: Martin Delnoije ( Mechelen)
Lid: Willem Rompen( Mechelen)
Lid: Niels Duits (Oost Maarland)
Lid: Bas Pleijers (Partij)
Lid: Frank Schins (Noorbeek)

Stichting KCC is daarnaast mede-organisator van de nationale Topcompetitie tijdrit op de Camerig en organiseert breedtesportactiviteiten voor de gemeentelijke jeugd op gebied van wielrennen, MTB en BMX. Daarnaast ondersteunen we Jansen Event – sportmanagement bij diverse wieleractiviteiten.

Wij ondersteunen hiernaast nog als vrijwilliger diverse wielerwedstrijden en evenementen in Limburg.