Stichting KCC

Stichting KCC is opgericht in 2010 en staat voluit voor Stichting Kleeberg Cycling Classic. Wij zijn een groep wielerliefhebbers uit Zuid Limburg die jaarlijks de Kleeberg Challenge en de Kleeberg Cross organiseren. Daarnaast bieden wij bij diverse wielerwedstrijden ondersteuning aan de organisatoren zoals bij het NK tijdrijden en in het verleden de Topcompetitie tijdrit op Camerig. In het bijzonder willen we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het jeugdwielrennen.

De Kleeberg Challenge is een klimcriterium voor jeugdwielrenners vanaf categorie 4 en junioren in het Zuidlimburgse Mechelen. Het criterium gaat over een 2,65 kilometer lange ronde waarbij iedere ronde de 1 kilometer lange klim van de Kleeberg de scherprechter is. De Kleeberg Cross is vanaf 2022 een crossweekend geworden. Op zaterdag een UCI cross en op de zondag een Nationale cross. Dit voor de categorie nieuwelingen tot en met de Elite. Natuurlijk zowel voor dames als voor heren. Het parcours is getekend rondom de voetbalvelden van de plaatselijke voetbaltrots RKMVC en vakantiepark Mechelerhof.

Tijdens deze wedstrijden dagen we de plaatselijke jeugd uit om zelf te proeven van deze mooie sport met clinics en wedstrijdjes. Daarnaast staat het organiseren van het NK cross voor de jeugd als ambitie op onze agenda.

Leden KCC

Voorzitter: Robert Loozen ( Mechelen )
Secretaris: Pieter Mans (Mechelen)
Wedstrijdsecretaris: Guido Delnoije (Mechelen)
PR en Marketing :Walter Loozen ( Mechelen )
Penningmeester: Bas Pleijers (Partij)
Lid: Ward Ensing (Epen)
Lid: Willem Rompen( Mechelen)
Lid: Frank Schins (Noorbeek)
Lid: Milan Schins (Noorbeek)