Stichting KCC

Stichting KCC (2010), wat voluit staat voor Stichting Kleeberg Cycling Classic, is een groep wielerliefhebbers die zich verenigd hebben om een bijdrage te leveren in het bijzonder aan de ontwikkeling van het jeugdwielrennen en wielrennen in het algemeen. Jaarlijks organiseren wij de Kleeberg Challenge. Een klimcriterium voor jeugdwielrenners en junioren. Daarnaast organiseren we jaarlijks de Kleeberg Cross, een nationale veldrit.

Onze ambities zijn op korte termijn de Kleeberg Cross uit te breiden naar een 2-daags evenement waarbij ook jeugdveldrijders aan de start komen te staan waarbij we de plaatselijke jeugd uitdagen om zelf te proeven van deze mooie sport met clinics en wedstrijdjes. En, we zijn al volop bezig met verkennende werkzaamheden, gaan we uitdaging aan om het NK voor nieuwelingen, junioren en Elite zonder contract in 2021 of 2022 te organiseren.

Leden KCC

Voorzitter: Robert Loozen ( Mechelen )
Secretaris: Walter Loozen ( Mechelen )
Penningmeester: Susan Kamps ( Mechelen )
Lid: Guido Delnoije ( Mechelen )
Lid: Math Strik ( Mechelen )
Lid: Ward Ensing (Epen)
Lid: Martin Delnoije ( Mechelen)
Lid: Willem Rompen( Mechelen)
Lid: Pieter Mans (Mechelen)
Lid: Niels Duits (Oost Maarland)
Lid: Bas Pleijers (Partij)
Lid: Frank Schins (Noorbeek)

Stichting KCC is daarnaast mede-organisator van de nationale Topcompetitie tijdrit op de Camerig en organiseert breedtesportactiviteiten voor de gemeentelijke jeugd op gebied van wielrennen, MTB en BMX. Daarnaast ondersteunen we Jansen Event – sportmanagement bij diverse wieleractiviteiten.

In februari in 2017 organiseerde wij voor het eerst een cyclocross in het kader van de Limburgse Wintercup. In 2018 organiseerde wij op 7 september voor het eerst een nationale cross op en rond de voetbalvelden van RKMVC.
Wij ondersteunen hiernaast nog als vrijwilliger diverse wielerwedstrijden en evenementen in Limburg.