Geen 10de editie in 2021

Voor het tweede opeenvolgende jaar moeten wij onze plannen voor de jubileumeditie van dit landelijk hoog aangeschreven jeugdcriterium in de ijskast zetten. De Challenges stond voor zaterdag 8 mei op de wieleragenda. Geen gejuich, geen zware bevochten zeges, geen bloemen voor de winnaars, geen gevloek over die lange, lange Kleeberg.

Een bittere pil voor ons als voor de renners, ook al nadat in het najaar van 2020 de Kleeberg Cross op het laatste moment moest worden gecanceld.  Corona was een grote spelbreker voor het jeugd en amateurwielrennen in 2020 en blijft dit voorlopig nog in het voorjaar 2021. Daarnaast biedt de nationale wieleragenda weinig tot geen ruimte in de rest van het wielerjaar om de Kleeberg Challenge te verplaatsen naar een alternatieve datum.

Dan zal 2022 het jaar moeten worden waarin de 10de editie zal plaatsvinden. Een jubileumeditie waarbij stichting KCC graag de omwonenden wilt betrekken en bedanken voor hun medewerking de afgelopen negen edities. Zonder hun medewerking had de Kleeberg Challenge nooit kunnen uitgroeien tot het landelijk hoog aangeschreven jeugdcriterium dat het nu is en Mechelen als wielerdorp op de kaart heeft gezet.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.