Mooie herinneringen van Thymen Arensman aan Kleeberg Challenge

De 10e editie van de Kleeberg Challenge zit er nu echt aan te komen. Na 2 jaar geen Kleeberg Challenge dienen zich tijdens de 10e editie nieuwe namen aan. Op de erelijst staan een hele reeks namen die we nu wekelijks terugvinden in de uitslagen bij de profs. Een van die namen die we de laatste weken steeds vaker zien is Thymen Arensman, rijdend voor Team DSM! In de Tour of the Alps wist hij het jongerenklassement te winnen, nog spraakmakender was zeer zeker het werk van Thymen voor kopman Romain Bardet die mede hiervoor de eindwinst wist binnen te halen.

We mochten Thymen ook meerdere keren op de Kleeberg bewonderen, hij behoorde iedere keer weer tot de renners die koers maakten op de flanken van de Kleeberg.

Thymen aan het woord
Ik heb hele goede herinneringen aan de Kleeberg Challenge. Om op een mooi, zwaar en heuvelachtig rondje te koersen in ons vlakke landje was altijd een mooie dag voor mij. Hier kwamen altijd de sterkste en beste renners boven, wat ik altijd leuk koersen vind. Altijd goed georganiseerd en koerste daarom altijd graag op de Kleeberg. Bij de jeugd stond ik al meerdere keren aan de start. Vooral de koers bij de junioren waar er ook een tijdrit was herinner ik mij nog goed! In 2016 wist ik als eerste jaars junior 2e te worden bij het omnium. (4e in de tijdrit en 3e bij het criterium) Een jaar later stond ik ook aan de start, waar ik vorig jaar nog strandde op een 4e plek in de tijdrit te Mechelen, wist ik deze keer de tijdrit met een royale voorsprong te winnen, de tijd was ook een stuk beter dan vorig jaar, blij met de overwinning & de progressie dus elk jaar! De 5e plaats in het criterium was voldoende voor winst in het omnium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.