Kleeberg Cross promoveert naar UCI categorie

De 4de editie van de Kleeberg Cross is ditmaal een tweeluik met op zaterdag 17 september een UCI cross met internationale deelname van renners uit Nederland, België, Duitsland maar ook uit diverse andere landen op een vernieuwd en uitdagend parcours. Op zondag 18 september is het parcours gereserveerd voor renners die uitkomen op Nationaal niveau.

 

Het succes van de vorige edities maakt dat de ambities van Stichting KCC verder zijn gaan reiken en die stap is het organiseren van een compleet cyclocross weekend in Mechelen. Begonnen is Stichting KCC  in 2017 met een cross in het kader van de Limburg Cross competitie. Dat jasje was de organisatie al meteen veel te klein. In 2018 en 2019 promoveerde de Kleeberg Cross naar Nationaal niveau.

In het voorjaar van 2020 legde de  corona epidemie de hele samenleving lam. De plannen en ambities van Stichting KCC bleven twee jaar lang noodgedwongen op de plank liggen. De 3de editie van de Kleeberg Cross kon zodoende pas in 2021 plaatsvinden. Nu maken we een volgende stap;  een uitdagende stap waarbij de Kleeberg Cross zich op UCI niveau begeeft en twee dagen lang de hotspot van de cyclocross wereld zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.