NK nieuwelingen en junioren 2023 naar Zuid Limburg

Al jaren willen we als Stichting KCC een NK wielrennen in Zuid-Limburg organiseren en dat is er nu eindelijk van gekomen. In het weekend dat de profs en beloften hun NK afwerken rondom Sittard, gaan de nieuwelingen en junioren voor hun NK van start op de grens tussen de gemeentes Voerendaal en Gulpen-Wittem.  Op een uitdagend parcours van 7,5 kilometer met maar liefst 134 hoogtemeters per ronde met de Fromberg en de Ribbelheideweg als scherprechters.

Zuid Limburg 

Samenwerking tussen twee gemeenten
Vele parcours opties passeerden de  revue. Samen met de gemeenten Gulpen-Wittem en Voerendaal is uiteindelijk voor een parcours gekozen waar de klimmers hun hart zonder meer op kunnen halen. De start en finish zijn op de pas gereed gekomen nieuwe fietsverbinding tussen Parkstad en het Heuvelland, op de Vrakelbergweg (‘ruilverkavelingsweg’), precies op de grens van de gemeenten Voerendaal en Gulpen-Wittem.

Met het NK is voor de Stichting KCC weer een droom in vervulling gegaan. Dit jaar organiseert de stichting haar elfde editie van de Kleeberg Challenge, een nationaal wegcriterium voor jeugdrenners en junioren Deze wedstrijd is op zaterdag 6 mei. Daarnaast is 16 en 17 september de tweede editie van het Kleeberg Cross weekend rond de Mechelse sportvelden waarbij op zaterdag een internationale UCI-cyclocross en op zondag een nationale cross .

NK-jaar Limburg

Het jaar 2023 wordt een echt NK-wielerjaar voor Limburg. Naast dus de wegwedstrijden voor profs, nieuwelingen en junioren, wordt dit jaar ook in onze provincie gestreden om de Nederlandse Kampioenschappen BMX (Venlo), Paracycling (Beek), Gravel (Banholt) ren MTB Marathon (Eijsden).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.