Uitslagen 2023 Kleeberg Cross weekend

De vijfde editie van het Kleeberg Cross weekend kende twee gezichten. Reden de nationale veldrijders op zaterdag nog op een grotendeels droog parcours, de zondag was het parcours voor de UCI renners veranderd in een modderpark. Dat maakte het parcours, dat een afwisseling is van powerstroken en technische zones, nog een stuk zwaarder. Daarnaast speelde de zomerse temperaturen niet elke renner in de kaart.

 

UCI Belofte, Elite, Professional-A, Professional-B (M)

Ward Huybs  ging er in de 5de editie van de Kleeberg Cross vandoor met de spreekwoordelijke bloemen. Na een 7de plek vorig jaar was hij vandaag overtuigend de sterkste. De 21 jarige Belgische crosser van Baloise -Trek Lions ging vanaf de start de strijd aan met Corné van Kessel ( DeSchacht Hens Maes). In hun kielzog een grote groep  die het forse tempo probeerde bij te benen. Het was de nog net niet 18 jarige Belgische renner Yordi Corsus ( Pauwels Sauzen- Bingoal) die de twee kemphanen voren hun gang liet gaan. Nadat het pleit voor plek 1 was beslecht zag hij zijn kans om Corné van Kessel te verschalken die uiteindelijk nog hard moest vechten om plek drie te behouden op de 2de jaars belofte  David Haverdings (Baloise -Trek Lions).

 1. Ward Huybs
 2. Yordi Corsus
 3. Corné van Kessel

UCI Elite, Belofte, Prof-B, Sportklasse, Amateur (V)

Een sterk deelnemersveld aan de start bij de dames. Aniek van Alphen, Mary Schreiber, Leonie van Bentveld, Laura Verdonschot, Francensca Baroni en Manon Bakker. Dat dit een wedstrijd zou worden op het scherpst van de snede mag dan ook wel duidelijk zijn. Een sterk begin van het crossseizoen  geeft vertrouwen en deze overwinning heb je al vast op zak.

De eerste 4 rijdsters zaten uiteindelijk slechts 44 seconden van elkaar aan het eind van de wedstrijd. De Luxemburgse Mary Schreiber drukte een duidelijke stempel op de wedstrijd en loste na een drietal rondes haar medekoplopers Aniek van Alphen en Leonie van Bentveld. Maar de strijd was nog niet gestreden. Kleine foutjes van de koploopster, een valpartij in het technische gedeelte en Aniek van Alphen zag haar kans. Sterk nam ze de kop over en wist uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken voor de moegestreden Schreiber. Voor plek 3 streden Leonie van Bentveld en de Belgische Verdonschot. Het ging er heet aan toe te horen aan het commentaar na de finish van de Belgische aan het adres van Bentveld. Zij was het die plek drie voor haar rekening nam.

 1. Aniek van Alphen
 2. Mary Schreiber
 3. Leonie van Bentveld

UCI Junioren (M)

En alweer wist een Nederlands Kampioen zijn vorm van vorig seizoen door te zetten en de zege te halen in de eerste Nederlandse cross. Op de Kleeberg was het vanaf de start een fikse strijd tussen Keije Solen en Floris Haverdings voor plek 1. Daarachter was er strijd voor de derde plek tussen Thoben Allaer , Ruud junior Nagengast en Jules Simon. Het zware en modderige parcours sloeg het deelnemersveld van circa 85 renners uit elkaar en overal was fikse strijd tussen de renners . Vooraan hadden beide kemphanen daar geen boodschap aan. Het was vooral Keije Solen die Haverdings steeds onder druk wist te zetten en daardoor uiteindelijk twee rondes voor het einde een defintief gat wist te slagen. “een verdiende winnaar ”gaf Haverdings op het podium aan, “Keije was vandaag helaas sterker dan ik.” Plek drie was uiteindelijk voor de Belg Thoben Allear.

 1. Keije Solen
 2. Floris Haverdings
 3. Thoben Allear

Nieuwelingen

Het parcours lag er deze zondagmorgen heel wat anders bij dan een dag voorheen. Een nachtelijke regenbui zorgde voor heel wat glij- en voetenwerk in de eerste wedstrijd van deze dag. De nieuwelingen stonden circa 70 renners aan de start en het was dringen geblazen om posities te verbeteren. Nederlands kampioen Mads Pé Teunnisen van Manen pakte de kop in ronde 1 met aan zijn wiel Finn Bastiaansen.  Daarachter een fikse strijd om plek 3 tussen Thomas Verdonck en Giel Lejeunne. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Mads Pé eindelijk het gaatje met Finn waarvoor hij de hele wedstrijd knokte. De laatste werd uiteindelijk nog een thriller. Thoams Verdonck sloot aan bij Finn Bastiaanssen en hij stootte meteen door naar plek 2 . Hij naderde nog de koploper maar dat mocht niet meer baten. Mads Pé Teunnisen van Manen wist zijn eerste plek te behouden, voor de uit het Belgische Ravels afkomstige Thomas Verdonck en de uit Sprundel afkomstige Finn Bastiaanssen.

 1. Mads Pé Teunnissen van Manen
 2. Thomas Verdocnk
 3. Finn Bastiaanssen

De volledige uitslagen zijn hier te vinden 

Zaterdag Nationaal

Nieuwelingen Meisjes U17

Stipt om 11.00 werd de U17 meisjes van start geschoten. De eerste wedstrijd van een vol weekend met cyclocross op nationaal en internationaal niveau. Een groep van circa 25 meisjes denderde het veld in waarbij zich meteen een groep van 3 lichtelijk afscheidde. De zusjes Jochems, Bente en Nynke en Elena van der Veken. De oudste van de zusjes, Bente nam in het slopend omhoog lopend weiland de leiding en breide daar, ronde na ronde en seconde na seconde, haar voorsprong uit. De handen van Bente mochten dan ook na 4 ronde als winnares in de lucht, voor Elena van der Veke en 1ste jaars nieuwelinge Nynke Jochems.

 1. Bente Jochems
 2. Elena van der Veken
 3. Nynke Jochems

 

Elite, Belofte, Prof-B, Sportklasse, Amateur, Junior (V)

Vorig jaar won Roxanne Takken ook haar wedstrijd in de Kleeberg Cross. Dat was dan wel in heel andere omstandigheden. Vette modder was nu ver te zoeken. De temperatuur sloeg 25 graden aan en dat zorgt voor een bijna droge ondergrond. Naast modder is stof ook haar ding aan het resultaat af te lezen. De start was echter voor Selena Bas die er hard vandoor ging. Of dat zij moest bekopen na 1,5 ronde is de vraag. Wat kleine technische fouten waren ook debet aan haar waardoor Roxanne  de leiding nam en in no time uitliep van haar achtervolgers. Anna Linde van Dorp pakte de derde plek in de wedstrijd en ondanks een val in de wet-zone kon ze die plek handhaven. Selena Bas herstelde goed van haar snelle start en kon zich op plek twee handhaven. Roxanne takken was ongenaakbaar en verzekerde zich van een eerste plek bij de Dames Nationaal.

 1. Roxanne Takken
 2. Selena Bas
 3. Anna Linde van Dorp

Masters 40 +

Het winnaarspodium leverde een geweldig plaatje op. Onder de 40+ een heleboel (drie dus) papa’s met hun kroost. De sterkste papa was vandaag Luuk Niesen uit Baarlo. Dat is mooi, een Limburgse winnaar in een Limburgse cross. Hij mocht dan ook de Kleeberg winnaarstrui aantrekken nadat hij in ronde twee Bas de Bruin loste. Wederom werd het verschil gemaakt in het weiland dat tergend langzaam de energie uit de renners trekt. Nauwelijks met het blote oog waar te nemen is de stijging van dit stuk van het parcours. Daan Bongers, wederom een Limburger, zag het met gepaste afstand gebeuren en stelde zich tevreden met de derde plek.

 1. Luuk Nissen
 2. Bas de Bruin
 3. Daan Bongers

Amateurs, Sportklasse (M)

 1. Levi van Hoften
 2. Sven Buskermolen
 3. Dennis van de Kruisweg

De volledige uitslagen zijn hier te vinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.