Kleeberg Challenge 2024

Zaterdag 4 mei 2024 is de 12de editie plaats van de Kleeberg Challenge.

Het klimcriterium, oftewel ‘Klauterkoers’ zoals de Limburgers trachten te zeggen is een wedstrijd die hoog op de agenda prijkt voor jeugdrenners en junioren uit heel Nederland en België. De 12de editie grijpt weer terug naar de beginjaren van de Challenge. Toen hadden we ook dames junioren en meisjes nieuwelingen aan de start staan. En dat is bij deze editie weer het geval. Hedendaagse toppers in het dameswielrennen zoals Lennny Druyts, Karlijn Swinkels, Sabrina Stultiens. Jeanne Korevaar en Nina Buysman wonnen op de Kleeberg.

Bij de categorieën nieuwelingen en junioren is het deelnemersveld elke editie tot de nok aan toe gevuld. En we hebben niet te klagen over de kwaliteit van ons deelnemersveld. Mathieu van der Poel, Fabio Jacobssen en Pascal Eenkhoorn zijn de namen van enkele van de winnaars op de Kleeberg.

De nieuwelingen staan als hongerige wolven aan de start. Het zijn steeds beklijvende wedstrijden in deze categorie. Er wordt met krachten gesmeten, niet altijd even slim gereden maar met het hart. Aan de achterkant waaien ze er met bosjes vanaf.

In de juniorenwedstrijden wordt er gewikt en gewogen. Wie staat er vandaag met sterke benen aan de start. Het spelletje wordt al wat meer met het hoofd gespeeld al is verstoppen er echt niet bij als je wilt winnen. Te vaak al gezien dat te lang wachten niet het verwachtte resultaat opleverde. Sterke jongens en slimme mannen winnen op de Kleeberg.

Maar we beginnen met  de wedstrijden voor de jeugdcategorieën 4,5,6 en 7.  De Kleeberg is voor deze jongens en meisjes een echte berg. Vaak een eerste kennismaking met een klimcriterium en dat valt voor de ene renner mee en voor de ander soms tegen.