Monument op de Gulperberg voor ‘de Neel’

Jean Nelissen, oud-wielerverslaggever van de NOS, krijgt langs de route van de Amstel Gold Race een monument.

Mede dankzij Bike Unit.nl Kleeberg Challenge  is dit initiatief ontstaan. Erwin Lennarts, verslaggever, presentator en programmamaker bij RTV Maastricht,  kwam  op het idee na het lezen van de biografie Jean van Bart Jungman. “Op bladzijde 150 verzucht zijn vriendin Ida Bruurmijn dat het toch mooi zou zijn als ergens op de Gulperberg een blijvende herinnering aan Jean zou komen.” Die uitdaging heeft hij samen met onze stichting, m.n Robert en Walter Loozen, opgepakt.

145769167118016_21385953_1920

De stalen gedenkplaat met het profiel van Nelissen is ontworpen door Andy Preim en wordt op 15 april, twee dagen voor de Amstel Gold Race, onthuld op de Gulperberg.

Lees hier het bericht in dagblad de Limburger.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.