De tweede editie; bloedheet en een onemanshow

De cover van het programmaboek van de tweede editie van de Kleeberg Challenge werd gesierd door een foto waarop de twee Mechelse rijders bij de nieuwelingen, Stan Loozen en Job Essers, gezamenlijk de Kleeberg bedwingen. Diep in het rood moesten beide renners die dag. Zij aan zij, ronde na ronde, beklommen ze op die snikhete pinksterzaterdag de één kilometer lange klim. Stan werd uiteindelijk 32-ste, Job eindigde als 38-ste in een veld van 53 renners. Hartstochtelijk werden ze elke ronde aangemoedigd door het thuispubliek en door de organisatoren. Hun droom kwam uit; een podium bieden voor de Mechelse renners.

0001_wl

Job Essers en Stan Loozen sierde de cover van het programmaboek

Job en Stan waren deze dag niet de enige die ten onder gingen aan de dadendrang van Pascalle Eenkhoorn.Hij voerde bij de nieuwelingen een onemanshow van elf ronden op. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk reed hij continu dezelfde rondetijden nadat hij in ronde zes besloot ervandoor te gaan. De, tegenwoordige bij BMC rijdende Eenkhoorn, behaalde op de Kleeberg een van zijn mooiste overwinningen, vooral vanwege de manier waarop; vroeg in de aanval en lang voorop rijden om uiteindelijk met veel klasse en overmacht als eerste over de streep te komen. Tim van der Poel en Kevin Inkelaar , toch ook geen kleine jongens, werden op gepaste afstand respectievelijk tweede en derde.

De dag begon met de jeugdwedstrijd van categorie 4. Luke Verburg, Dylan Strik ( 50% Mechels dna) en Hein Witteberg gingen er met de plaatsen 1,2 en 3 aan de haal in een ferme eindsprint. In dezelfde categorie reed ook Remon Delnoije, inwoner van Mechelen, naar een verdienstelijke 8 plek in de nog enigszins koele ochtenduren. Remon liet voorafgaand aan de wedstrijd de uit alle windstreken komende renners al kennismaken met het parcours van de Kleeberg door middel van een video van het parcours.

Foto-AM7QAJ3G

Het podium van cat.4 in 2012

Succes was er die dag voor twee Limburgse renners. Bij categorie zes won Tom Peters uit Thorn en Mitch Groot uit Brunssum bij categorie 7. ≥ volledige uitslag editie 2012

Naarmate de dag vorderde begon de zon zich steeds meer te laten gelden. Bloedheet werd het en de juniorendames en nieuwelingenmeisjes hadden daar duidelijk van te lijden. Het publiek zocht steeds meer de schaduw op rond het parcours en vertoefde in redelijke koelte op de nieuwe finishlocatie. Zoals in een landelijk gebied wel eens het geval kan zijn besloot de boer wiens weiland we bij de eerste editie als finishlocatie mochten gebruiken, het grasland te verruilen voor een veld vol met mais. Noodgedwongen werd er uitgeweken naar het weiland waar wij nu al voor het vijfde jaar achtereen onze tenten opslaan. En die tenten worden ieder jaar groter en beter. Volstonden we de eerste jaren nog met huis, tuin en keuken gerei nu staat er steevast een professionele tent.

De dames koers bij de nieuwelingen werd gewonnen door de Belgisch renster Lenny Druyts die zich al meerdere malen in haar carrière als Belgische kampioene mocht laten huldigen. In 2014 zal zij als junior ook de Kleeberg Challenge winnen. Tegenwoordig rijd zij als elite-renster bij Topsport Vlaanderen- Ettix. Jeanne Korevaar werd in haar kielzog tweede voor Anouk Rijff. Junior renster Daniella Verstraten was de sterkste in haar klasse, voor Corine van der Zijden en Kirsten Coppens.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.