Kan Salvador weer meedoen voor de overwinning?

De 16-jarige Salvador Alvarado is een bekend gezicht op de Kleeberg. Hij wist reeds in 3 achtereenvolgende seizoenen de jeugdcategorieën 5, 6 en 7 te winnen en deed in 2017 voor het eerst mee bij de nieuwelingen. Helaas voor hem had dat nog niet het gewenste resultaat, maar dit jaar zint hij op revanche.

De rijder van Callant-Doltcini Cycling Team is basislid van RWC Ahoy, woont in Rotterdam en rijdt al 10 jaar wielerwedstrijden. Doordat zijn vader vroeger deed wielrennen is Salvador, niet zonder succes, ook gaan wielrennen. Naast het wegwielrennen is Salvador zeer bedreven in het veldrijden, waar hij afgelopen seizoen nog Nederlands kampioen werd bij de nieuwelingen. Geen verrassing, aangezien hij 4 keer eerder de rood-wit-blauwe trui om zijn schouders kreeg gehangen. Zijn Nederlandse titel in het veld wil hij dit seizoen graag een vervolg geven bij het Nederlands kampioenschap op de weg, zijn hoofddoel voor 2018. Na twee zilveren medailles wil hij dit seizoen graag op de hoogste trede terecht komen. Daarnaast richt hij zijn pijlen dit seizoen op de Klimmerstroffee en de Kleeberg Challenge, een van zijn favoriete koersen.

Het uiteindelijke doel van Salvador is om professioneel wielrenner te worden. Hij hoopt een allround-renner te kunnen worden. Goed in de grote rondes, net als zijn grote voorbeeld Alberto Contador, maar ook meedoen om de winst in de klassiekers.

De Kleeberg Challenge is volgens Salvador een hele zware, maar mooie omloop, waar je heel weinig kunt recupereren en altijd in het rood komt te rijden. Voorspellingen durft hij nog niet te doen, aangezien hij tijdens de wedstrijd pas ziet wie die dag goede benen heeft en wie niet. Hij hoopt natuurlijk dat hij op 5 mei bij de eerste groep hoort, zodat hij dit jaar weer mee kan doen om de overwinning in Mechelen. Met zijn klimkwaliteiten en de capaciteit om een sprint te winnen zal hij zeker een van de kanshebbers zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.