Colin Strik droomt van de Giro, Tour en Vuelta

De 13-jarige Colin Strik uit Heerlen is ieder jaar goed op de Kleeberg. Bij zijn debuut in 2016 (categorie 4) wist hij gelijk het podium te behalen. Hij werd toen derde. Een jaar later, in categorie 5, reed hij naar een 11 e klassering. In 2018 is hij weer afgereisd naar de Kleeberg om deel te nemen in categorie 6. Komende zomer breekt een spannende tijd voor hem aan, aangezien hij in september naar de middelbare school gaat. Hij heeft de keuze gemaakt voor de vrije school in Heerlen. Daarnaast wil hij graag blijven fietsen, want uiteindelijk hoopt hij een profcontract binnen te kunnen slepen. Zijn grote voorbeeld is Peter Sagan, maar de kwaliteiten van Colin liggen ergens anders. Hij hoopt namelijk een renner te worden die goed kan klimmen en een goede klassering kan rijden in de Giro, Tour en Vuelta.

Ter voorbereiding op de Kleeberg Challenge is Colin enigszins afgeweken van zijn normale trainingsschema. Hij heeft namelijk meer klimtraining gedaan, om op 5 mei goed voor de dag te kunnen komen. Colin had zin in de koers, aangezien dit een van zijn favoriete wedstrijden is om te rijden en hij met name klimkoersen erg leuk vindt. Uiteindelijk wist Colin ‘Mechelen’af te sluiten op een 9 e plaats. Moe, maar voldaan kwam hij vlak achter Mirre Knaven (dochter van…) over de streep. Hij had dan ook even nodig voordat hij de verslaggever te woord kon staan na de koers. Hij gaf hierbij aan dat hij het erg naar zijn zin had gehad tijdens de Kleeberg Challenge. Voor de resterende koersen dit seizoen hoopt hij nog enkele podiumplekken te behalen. Met name  Chet Nederlands Kampioenschap in Steenbergen heeft hij als hoofddoel aangeduid dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.