Tomáš Kopecký snelt naar overwinning in tijdrit

De 18-jarige Tomáš Kopecký was een van de favorieten bij de junioren op de Kleeberg. Hij wist in 2017 beslag te leggen op de 2 e plek in de tijdrit en werd 9 e in het criterium. Met een extra jaar
ervaring in de benen was hij een van de mannen om dit jaar rekening mee te houden, zeker gezien de vorm waarmee hij afgelopen winter uit het veld is gekomen. Afgelopen winter imponeerde hij met de winst in het algemeen klassement van de Wereldbeker en Superprestige cyclocross voor junioren. Daarnaast wist hij het zilver te bemachtigen op het Wereldkampioenschap in Valkenburg. In de wereldbeker stond hij in 5 van de 7 veldritten op het podium, waarvan hij er 2 wist te winnen (Bogense in Denemarken en Heusden-Zolder in België). Uiteindelijk is het hoofddoel van Tomáš om een profcontract binnen te slepen, maar dit seizoen zal hij zich met name bezig houden met het alternatief op een wielercarrière. Hij gaat namelijk beginnen met de examens op de middelbare school, waarna hij Bedrijfskunde in Den Haag gaat studeren.

‘’Mocht het niets worden met wielrennen, kan ik nog steeds een mooie baan krijgen’’, aldus Kopecký. De Kleeberg Challenge is een van de zwaarste en mooiste koersen van het jaar. Kopecký had deze koers dan ook met rood omcirkeld in zijn agenda, als doel voor het voorjaar. Dit bleek niet voor niets geweest. Met de winst in de tijdrit liet hij gelijk zien dat hij over goede benen beschikte. ‘’Na de eerste plaats in de tijdrit heb ik me zelf extra druk opgelegd door eerste in het omnium te willen worden, maar dat is helaas niet gelukt. Bij iedere demarrage werd ik gelijk terug gehaald en raakte ik uiteindelijk opgesloten in het peloton en kon ik nergens heen.’’ Uiteindelijk resulteerde dit in een 14 e plaats in het criterium en een 5 e plaats in het omnium. Al met al was Tomas tevreden over zijn dag op de Kleeberg, maar had er, naar eigen zeggen, meer in gezeten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.