Hitteprotocol

Komend weekend sta je aan de start van het Nederlands Kampioenschap wegwielrennen. Gezien het parcours, de verwachtte temperatuur in combinatie met de luchtvochtigheidsgraad, bestaat er bij inspanning gebonden duursport een verhoogd risico op oververhitting en hitteletsels.

Wat betekent dit?

Ten gevolge van een verhoogde inspanning en een warme buitentemperatuur wordt de kerntemperatuur in je lichaam snel hoger. Je gaat fors transpireren en daardoor verlies je niet alleen veel vocht maar ook veel zout. Hierdoor kan het lichaam zijn warmte niet kwijt en raak je oververhit. In heel erge gevallen kan je lichaam uitgedroogd raken en kunnen je hersenen minder goed functioneren, je reactie vermogen word minder en hierdoor kunnen er ook sneller valpartijen ontstaan.

>>> lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.