Frans rijdt zijn eerste Kleeberg Challenge

Frans Ledoux  is sinds juli 2015 lid van TWC Maaslandster Zuid-Limburg. Voordat hij  begon met wielrennen voetbalde Frans en deed hij aan hardlopen (5-10Km). Voetballen begon hij steeds  minder leuk te vinden en hij verlangde meer naar een individuele sport zoals hardlopen. Het mooie van een individuele sport is dat je alleen op je eigen prestaties afgerekend wordt, vindt Frans. Zijn broertje Bram begon ruim een jaar eerder met wielrennen. Na zijn trainingen kwam hij altijd thuis met leuke verhalen over wat hij allemaal geleerd had. Het leek Frans ook heel leuk en op een oude geleende racefiets trainde hij voor de eerste keer mee.  Dat was wat hij wilde.

uit-het-dagboek-van-frans-ledoux-13-mijn-eerste-wielerwedstrijd-r8s95thgm (1)

Aan het einde van het wegseizoen 2016 begon Frans met wedstrijden te rijden op de weg en toen al vlug met veldrijden. Zonder enige ervaring of training reed hij zijn eerste cyclocross. Dat ging niet erg goed. Frans werd laatste en vond het doodeng. Naarmate het seizoen vorderde ging het echter steeds beter met als beste prestatie een derde plaats in de Jos Feron Cup wedstrijd te Landgraaf. Lees hier zijn dagboekverslag over zijn eerste wedstrijd

Frans hoopt dit wegseizoen veel wedstrijden te rijden in categorie 7 en veel ervaring op te doen. Wat hij zichzelf als doel heeft gesteld is het verbeteren van zijn techniek gedurende het seizoen.

Kleeberg Challenge

Frans heeft dus nog nooit een wedstrijd op de Kleeberg gereden. Wel is hij een paar weken geleden al het parcours met zijn trainers gaan verkennen. ” Een lange zware klim maar een heel mooi rondje”, is Frans zijn conclusie en daar denken wij als organisators net zo over. Video parcours

Twc Maaslandster

Frans is lid van TWC Maaslandster. Al vanaf jonge leeftijd kun je bij TWC Maaslandster Zuid-Limburg terecht om kennis te maken met de wielersport en als lid deel te nemen aan trainingen door opgeleide wielertrainers. In de eerste jaren van de jeugdopleiding ligt de nadruk op spel en stuurmanskunst, gaandeweg verschuift dat meer en meer naar het leren fietsen met snelheid en bekend raken met wielerwedstrijden.  Voor meer informatie over Twc Maaslandster klik je hier

verslag-baanomnium-panningen-geschreven-door-frans-en-bram-ledoux-5v29zgyas

Jeugd Maaslandster leert spelenderwijs de wielersport kennen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.