Fotowedstrijd voor kinderen basisscholen

Al vanaf het eerste begin organiseren wij voor de kinderen uit Mechelen activiteiten  rondom de Kleeberg Challenge. Op de basisscholen van Epen en Mechelen verzorgden wij kortgeleden, samen met oud profwielrenner Ad Wijnands, een Short Cycle Clinic. Kinderen leren op deze manier veiliger met hun fiets door het dagelijkse verkeer te rijden. Niet alleen verkeersregels zijn belangrijk maar ook de beheersing van je fiets.

Maar dat is niet alles. Voor het tweede jaar op rij kunnen de kinderen van alle basisscholen in Gulpen-Wittem meedoen met een fotowedstrijd. De uitdaging is om tijdens de Kleeberg Challenge op zaterdag 28 mei een foto te maken van de jeugdwielrenners tijdens hun wedstrijden of een foto van een jeugdwielrenner die bezig is zich voor te bereiden of een renner die net over de finish komt. Als het thema maar jeugdwielrennen is. De creatiefste, de mooiste of misschien wel gekste foto’s maken kans op een prijs. De eerste prijs zijn twee toegangskaarten voor pretpark Toverland, de tweede prijs is een waardebon van 25,00 euro ijs eten bij de Gerardushoeve in Epen en de derde prijs is voor 15,00 euro frieten eten bij friture de Kriekel in Epen.

fotowedstrijd

Deze activiteiten organiseren wij niet zomaar, natuurlijk hebben wij daar een bedoeling mee. Als organisatie en wielrenfanaten willen wij graag dat kinderen kennis nemen van en in aanraking komen met deze mooie sport. Kijken hoe hun leeftijdsgenoten genieten om het op te nemen in wedstrijdverband, zich helemaal te geven om net dat wiel iets eerder over de finishlijn te duwen of de kussen te ontvangen van de rondemiss. Misschien loopt er deze dag, zaterdag 28 mei, de toekomstige Tom Dumoulin langs het parcours met een fototoestel. Misschien betekent het wel een begin van een carrière als sportfotograaf, misschien is het wel gewoon leuk om eens te komen kijken en een dag met je vrienden of vriendinnen langs het parcours te struinen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.