Renners uit alle hoeken van de wereld

Ook dit jaar hebben we gelukkig niks te klagen over het deelnemers aantal. Bij de junioren heren en nieuwelingen jongens zitten we zelfs helemaal VOL. Renners uit heel het land weten de weg naar de Kleeberg te vinden. Iets waar wij stiekem wel erg trots op zijn als organisatie! Brabant, Zuid-Holland, Overijssel, Groningen, Friesland.. niks is te gek! Velen zullen vrijdag al aanwezig zijn om het parcours te verkennen en het klim-gevoel te stimuleren. Deze genieten een extra dagje van de Limburgs gastvrijheid, bijvoorbeeld bij een van onze sponsoren zoals Buitenplaats de Mechelerhof, Hotel de Bloeiende Berg of bij Luxe vakantiewoningen Herleave.

Mechelen, Isaac Kleeberg 2013

Mechelen, Kleeberg Challenge

Maar niet alleen Nederlands renners staan bij ons aan de start, natuurlijk mogen wij rekenen op deelname van Belgische toppers. Zo staat Jappe Jaspers aan het vertrek, een wereldtopper als het gaat om veldrijden. Hij wist tijdens het veldritseizoen de Belgische titel te behalen bij de junioren! Daarnaast vele overwinningen en ereplaatsen. Een hele mooi overwinning was de wereldbeker in Valkenburg! Andere Belgische toppers zijn o.a. Thijs van Rooij, Jarno Liessens en de gebroeders Victor en Toon Vandebosch.

We gaan nog een stukje de grens over. Een Duitse topper gaat het de Nederlandse en Belgische renners lastig maken op de flanken van de Kleeberg, maar zeker tijdens te tijdrit! Zijn naam: Felix Happke. Een topper op de baan, maar ook op de weg staat hij z’n mannetje. Zeker een man om rekening mee te houden zaterdag!

Mechelen, Isaac Kleeberg 2013

Kleeberg Challenge

Nee, we zijn nog niet klaar met nationaliteiten, Emri Vorster, nu 8 maanden woonachtig in Barendrecht. Maar afkomstig uit Zuid-Afrika. Een jongeman die zijn dromen naleeft! Zijn doel is prof worden, en daarvoor ziet hij in Nederland meer kansen om zich professioneel te verbeteren! Daarnaast vergeet hij zijn studie naast de fiets ook niet, zeer bewust van hoe belangrijk een goede studie naast het wielrennen is! Emri wist vorig seizoen 17e te worden op het Zuid-Afrikaans kampioenschap. Wellicht een man die kan gaan verrassen op de Kleeberg!

Nog een opvallende naam op onze startlijst is Mohamad Manar Rais. Woonachtig in Utrecht en rijdend voor UWTC de Volharding,  geboren in Allepo – Syrië. Altijd al een fanatieke coureur geweest en nu staat hij zijn mannetje in het nieuwelingen peloton. Zo wist hij dit seizoen 6e te worden in Amstelveen, 13e in het Belgische Retie en 16e tijdens het DK midden te Amersfoort. Weer iemand die zijn dromen in Nederland na leeft en vol voor de koers gaat!

Mechelen, Isaac Kleeberg 2013

Mechelen, Kleeberg Challenge

Kortom wij zijn dik tevreden over de aantallen en diversiteit van onze deelnemers. Uit heel Limburg, alle hoeken van het land, alle hoeken van de wereld.. Aanstaande zaterdag op de Kleeberg komt alles samen om een mooie wielerdag te beleven! Hoe mooi is dat, een dag om niet te missen dus, BE THERE!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.