Quinn Quadvlieg – Thuis op de Kleeberg

Quin Quadvlieg is een fanatieke en talentvolle renner uit Zuid Limburg. De in Gulpen woonachtige 14 jarige Quinn rijdt in categorie 7 en is extra gemotiveerd voor de Kleeberg Challenge. Hij kan zo op de fiets naar de koers want hemelsbreed is de afstand slechts 4 kilometers. Dat zijn 10 minuutjes fietsen. Dus is het ook niet verwonderlijk dat hij de Kleeberg Challenge als zijn thuiswedstrijd ziet. Buiten dat vindt hij deze wedstrijd gewoon een van de leukste wedstrijden van het jaar. “Ik houd van flink zware en onrustige koersen met veel vluchters”, vertelt Quinn. Laat de Kleeberg Challenge daar net patent op hebben.

Onverwachte momenten

Als lid van TWC Maaslandster rijd hij sinds 2 jaar wedstrijden maar fietsen doet hij al veel langer. Vooral op de weg maar in de winter pakt hij zijn veldritfiets. Hij wil daarnaast ook graag zijn mogelijkheden in het baanwielrennen gaan verkennen. “Wielrennen is gewoon een echt mooie sport met zoveel onverwachte  momenten. Ikzelf vind het ook fijn dat wielrennen, naast het rijden in een team, ook individueler is dan bijvoorbeeld voetballen of andere balsporten. Ik heb daarnaast ook geen andere hobby.” Quinn is er nog niet echt uit waar zijn grootste kracht ligt in het wielrennen.

Toekomst

Zijn grootste succes was tot nu toe een 3de plek op het NK en daar wil hij dit jaar ook weer pieken: “Het NK winnen is een grote droom van mij”.  Maar dat is niet zijn enige doel; het Limburg klassement winnen en de bolletjestrui in de reeks Limburg Cycling jeugdcup wedstrijden staan hoog op zijn verlanglijst. Het winnen van de Kleeberg Challenge is daar een eerste stap toe. Niet voor niks dus dat hij op 5 mei gefocust is om de eerste slag te slaan tijdens de Kleeberg Challenge. Misschien een stap dichterbij zijn grootste droom die hij met beide handen zou willen aanpakken; profwielrenner worden. Maar dat zal de tijd gaan uitwijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.