Cross is coming!

Reikhalzend kijken we al vooruit naar de komen de editie van het Kleeberg Cross, de 5de in totaal, op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023. De afgelopen editie organiseerde we voor het eerst een cross weekend met op zaterdag een UCI-cross en op zondag een KNWU-cross. We werden overladen met complimenten; over het parcours, over de organisatie en over ons enthousiasme. “Ik ben onder de indruk van het parcours’’, zei  Sven Nys, voor velen de beste veldrijder tot nu toe, voor de camera van L1. “Ik denk dat dit een hele mooie grote cross kan worden, misschien wel een wereldbekerparcours waardig’’, vertelde Pim Ronhaar, winnaar UCI heren elite, aan dezelfde journalist.

Nou, die veren hebben we daar gestoken zoals het spreekwoord van ons vraagt en we zijn aan de slag gegaan. Verbeteren, aanpassen en de oren te luisteren leggen. Het parcours is aangepast, trappen zijn toegevoegd en de brug hebben we dit jaar geschrapt.

De 5de editie zal plaatsvinden op zaterdag 16 en zondag 17 september. Op zaterdag 16 september zal de nationale cross plaatsvinden, op zondag 17 september de UCI cross.