KNWU Klimmerstrofee 2019

11430133_865336093548302_8617187340168712294_o

De  Kleeberg Challenge maakt voor de nieuwelingen jongens en junioren heren weer deel uit van de Klimmerstrofee.Dit is een klassement over een aantal klimwedstrijden in het Limburgse land waarbij de eindwinnaar met de rode KNWU leiderstrui naar huis mag gaan.

Algemeen
De KNWU Klimmerstrofee 2019 zal worden verreden als  een landelijke competitie.  Aan deze competitie kan worden deelgenomen door nieuwelingen, junioren, nieuwelingmeisjes en
juniorvrouwen, die, na oproep daartoe in de Officiële Mededelingen, zelf dienen in te schrijven voor elke wedstrijd.

Afstanden
Een wedstrijd voor nieuwelingen is minimaal 50km lang of een tijdrit + 40km klimkoers.
Een wedstrijd voor junioren is minimaal 75km lang of een tijdrit + 60km klimkoers.
Elke categorie heeft een reeks van minimaal 4 en een maximaal 5 wedstrijden.

Klassement
Na elke wedstrijd wordt aan de hand van de wedstrijduitslag een competitieklassement voor individuele renners per categorie opgemaakt. Volgens onderstaand puntenschema ontvangen de eerste 20 renners in de wedstrijduitslag punten. Winnaar wordt de renner , die de meeste punten behaalt in het totaal aantal wedstrijden waaraan in het kader van deze klimmerstrofee is deelgenomen.
Na afloop van iedere competitiewedstrijd wordt een tussenstand opgemaakt en de renner die de leiding heeft in de tussenstand ontvangt een leiderstrui. In de eerstvolgende competitiewedstrijd wordt de leiderstrui gedragen door de renner die de leiding heeft in het  competitieklassement of, indien deze niet deelneemt, door de deelnemende renner die vervolgens het hoogste staat in het klassement.

Schermafbeelding 2016-03-05 om 16.23.39

In elke wedstrijd word er een Bergklassement toegekend. De renner die als eerste de top van de beklimming bereikt krijgt een punt (leidersprijs-principe). Uiteindelijk krijgen de 3 renners met de meeste punten 3-2 en 1 punt voor het Klimmerstrofee-klassement. De renner ontvangt deze punten alleen, indien hij ook reglementair de wedstrijd uitrijdt. In geval in het klassement meerdere renners met een gelijk aantal punten eindigen, wordt het klassementbepaald door de renner die meeste punten heeft behaald in de bergklassementen over alle wedstrijden. Na iedere wedstrijd zal een tussenstand worden opgemaakt. De standen worden bijgehouden door het KNWU-Uniebureau; de tussen- en totaalstanden zullen zo spoedig mogelijk worden bekendgemaakt.
Diversen
De wedstrijden die worden verreden over twee onderdelen t.w. een korte klimtijdrit en een criterium.
Per onderdeel zal een uitslag worden opgemaakt waarbij de winnaar 1 punt krijgt, de tweede 2 punten, de
derde 3 punten enz.
De renner met het minste aantal punten na de twee onderdelen wint de wedstrijd en krijgt de punten
toegekend zoals is weergegeven in het de telling hierboven. T.w. 1e plaats 30 punten, 2e plaats 28 punten, 3e plaats 26 punten enz. Bij gelijke stand is de uitslag van de tijdrit doorslaggevend.Alle categorieën worden bij de laatste wedstrijd meetellend voor het KNWU Klimmerstrofeeklassement gehuldigd. De winnaar wint een trui, een  bokaal en een bos bloemen. Nummers 2 en 3 winnen een bokaal en een bos bloemen.